COLUMN

ROOS SCHRIJFT

FNV-bestuurder Roos Rahimi verruilt NS voor Schiphol. Maar is ze daarmee helemaal weg? Nee hoor, ze blijft 'in verbinding', omdat het spoor na een bepaalde tijd nu eenmaal in je hart gaat zitten.

IN VERBINDING

De woorden 'in verbinding blijven' zijn helemaal hip. Sinds ik bestuurder bij FNV Spoor ben geworden, associeer ik in verbinding met rails. De rails ontlenen hun functionaliteit aan het verbinden. Toch heeft een rail zonder een trein of een machinist geen enkele waarde.

Als vakbondsbestuurder voel ik mij als deze rails. Ik realiseer een verbinding zodat mijn kaderleden en leden het heft in eigen hand kunnen nemen en de trein kunnen besturen om hun plaats van bestemming te bereiken. De afgelopen twee jaar heb ik dat met ongelofelijk veel plezier gedaan. NS is een prachtig bedrijf waarbij de rails liggen, de treinen rijden en de vakbondsleden de regie nemen.

Het is ongelofelijk hard werken om deze structuur in stand te houden, maar alles staat. Er zijn sectoren waarbij dat echt nog in de kinderschoenen staat. Een daarvan is de afhandelingssector bij Schiphol. Ik heb ervoor gekozen om daar als vakbondsbestuurder een infrastructuur op te gaan bouwen, omdat ik alle vertrouwen heb in mijn collega-bestuurders bij NS en de kaderleden.

Toch kan ik dit geen afscheid noemen. Want ik zal nooit meer met de zelfde blik kunnen kijken naar het spoor, de treinen en de medewerkers die het mogelijk maken. NS is geen pakket, NS wordt een onderdeel van je leven.

Blijf dus in verbinding beste mensen, maar schuw het conflict niet als het gaat om de menselijke maat in stand te houden. Bij de aankondiging van mijn afscheid zei Marjan Rintel, president directeur van NS, dat het spoor in je hart gaat zitten. Als we onthouden dat het spoor zonder de medewerkers slechts rails en treintoestellen zijn die geen enkele verbinding kunnen maken, kunnen we de waarde van die medewerkers misschien veel beter inschatten. Het gaat jullie goed en ik zie jullie op de stations en in de trein!

Deel deze pagina